tiistai 8. toukokuuta 2018

Kristitty - Taivaan kansalainen maan päällä



"Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti." (Dan 12:3)

Ihastukoon ihminen Iankaikkiseen Viisauteen ja kääntäköön sydämensä sitä tavoittelemaan sekä ottakoon siitä itselleen kokopäiväisen, kaikkeen kytkeytyvän pyrkimyksen! Tämän jälkeen hänen koko elämänsä tulee täyttymään etsimisestä ja löytämisestä, itsensäkieltämisestä, tiukasta kurinalaisuudesta, ja päivittäisestä lihan kuolettamisesta, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu hänelle, ja hän maailmalle.

Uudestisyntynyt ihminen on sisäisesti irrotettu yhteiskunnasta, niin kuin Israel irrotettiin Egyptistä Punaisenmeren ylityksessä. Kristitty henkilö on Taivaan kansalainen, väliaikaisesti asumassa maan päällä. Vaikka hänen henkensä on erotettu langenneesta ihmiskunnasta, täytyy hänen silti lihallisesti elää sen keskuudessa. Monissa asioissa hän on heidän kaltaisensa, mutta joissakin niin perinpohjaisesti erilainen, että he eivät voi muuta kuin havaita sen ja närkästyä siitä.

Kainin ja Aabelin päivistä lähtien maalliset ihmiset ovat rankaisseet taivaisia heidän erilaisuutensa tähden. Vainojen ja marttyyriuden pitkä historia todistaa tämän.

Mutta meidän ei tule saada sitä käsitystä, että kristityn elämä olisi vain jatkuvaa taistelua, yhtä katkeamatonta, piinallista kamppailua maailmaa, lihaa ja paholaista vastaan.

Tuhannesti ei!

Mieli, joka huomaa olevansa yhtälaisessa kuolemassa Kristuksen kanssa, saa pian myös huomata sen siunatun tuntemuksen, yhtälaisen ylösnousemuksen Hänen kanssaan. Silloin mikään maailmassa koettu vaino ei voi hiljentää sitä autuaan ilon ylistystä, joka nousee Pyhän Hengen asuinsijaksi tulleesta sielusta!


A. W. Tozer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti